PigeLiv på forsiden
PigeLiv en forening i Vollsmose, KUN for piger.

PigeLiv: En En forening kun for piger er en succes i Vollsmose.
Her kan de komme og fordybe sig i lektier – eller bare hygge sig sammen og planlægge gode oplevelser.

Vollsmose: Musikken spiller i anlægget og omkring bordet er der snak og hygge. Tøsehygge. For når man går ind over dørtærsklen hos foreningen Pigeliv i Vollsmose, siger det sig selv, at her er der forbudt for drenge.

 

 

Foreningen har gennem de seneste par år skabt et frirum, hvor pigerne kan få fred fra hverdagen og snakke om alt muligt. Med de frivillige. Og med hinanden.
– Hvis jeg skal lave lektier, så er det altid det her sted, jeg tænker på.
Det er godt at komme her. Også for at hygge og spise kage, siger Sara Matarich på 16 år. Sammen med Meryem Øzden, der også er 16 år, giver hun et indblik i, hvad Pigeliv kan. 
– Her er plads til alle. De frivillige er rigtig flinke, og det er dejligt, at det kun er for piger. Jeg ved ikke… jeg tror, det ville blive meget mere larmende, hvis her også kom drenge, siger Meryem Øzden. 
De er begge enige om, at de nok tilhører den ældste del af målgruppen for stedet. Og de er en smule triste over, at tiden i foreningen for dem er ved at rinde ud. Ikke fordi de ikke har lov til at komme her. Men fordi de er nået en alder, hvor andre ting griber dem. 

Foreningen har haft flere ture til byer som Aarhus og Malmø, der har været tur til skøjtedisco og filmaftener. Arrangementer, som pigerne nyder. Ikke mindst fordi de selv har indflydelse på dem. – Vi er med til at arrangere, når der skal ske noget. Det er også én af de rigtig gode ting ved at komme her, siger Sara Matarich. 
Her er plads til alle. De frivillige er rigtig flinke, og det er dejligt, at det kun er for piger. Jeg ved ikke… jeg tror, det ville blive meget mere larmende, hvis her også kom drenge. 

Reglerne for at være med i foreningen har medlemmerne selv vedtaget. 
Én af dem er, at man taler dansk til hinanden. – Så kan alle forstå det, siger Sara. 

Christine Scheel-Hincke på 25 år, læser kandidat i idræt og sundhed på SDU. Hun startede i Pigeliv som frivillig i 2011 og har arbejdet som foreningens koordinator det seneste halvandet år. 
– Jeg oplever, at vi ved at være her og lytte kan komme rigtigt langt med de her piger. Det er et godt sted for dem. 
Men vi kan sagtens bruge flere frivillige, siger hun – som et slet skjult opfordring til læserne.

Hent Skibhusavisen HER: skibhusavisen d. 04/12-2013